Lightprodukter - en fara?Hörde ett radioprogram här om dagen där de pratade med Mats-Eric Nilsson och om hans nya bok "Den hemlige kocken" där han tar upp hur livsmedelsindustrin lurar alla konsumenter...
Så jag har gjort en liten research och kommit fram till detta.. 

image42


Det finns så otroligt mycket kemikaler i våra livsmedel som ingen konsument vet om. Och i lightprodukter är innehållsförteckningen längre än de andras.

CocaCola Light har under en längre tid använts främst av tjejer som vill kunna dricka Cola utan att gå upp i vikten av sockret i den vanliga colan. Och då är ColaLight en perfekt kompensation för det.
Men ColaLight innehåller x antal fler kemikaler än vad vanlig Cola gör.
Testa själva genom att jämföra innehållsförteckningen på en Cola-Original och en Cola-Light.
Skillnaden är otroligt många E- och därefter ett par siffror.

Dessa E-nummer är framställda kemikaler så som färgämne, smaktillsatser, och mycket mer. Alltså absolut ingenting nyttigt.

I CocaCola Light så finns det Sukralos (ersättningen för vanligt socker som finns i vanlig cola) och detta framställs från vanligt Socker fast molekylerna klorenas. Alltså även detta en kemisk substans.
I CocaCola Zero så finns det Aspartam, vilket också är en ersättning för det vanliga sockret. Och  om Aspartam har det disskuterats mycket om att risken ökar för blod-, lymf- och bröstcancer.


Det förvånar mig inte att det är så många som insjuknar i cancer och alla möjliga sjukdomar. Vi vet inte vad vår mat egentligen innehåller, och om vi tar reda på det så kommer vi att se att det mesta är kemikaler.

Så tänk på vad ni stoppar i er, det ni tror är nyttigt kan vara det farligaste ni någonsin ätit...

Kommentarer

Skriv gärna en kommentar här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0